What just happened?

 2009.07.02. 10:10

Amerikában már régóta vetítik a "What Just Happened?" című könnyed, csípős humorú komédiát. A film egy középkorú Hollywood-i producer körömszaggató veszekedésekben és mélypontokban gazdag két hetét mutatja be, amint megpróbál nyugodt életet élni, és megküzdeni a munkájából adódó krízisek sokaságával.

Az "Academy Awards" díjas rendező, Barry Levinson újra egyesíti erőit a szintén "Academy Awards" díjas Robert De Niroval. A filmnek keretet pedig Art Linson (gyártásvezető) ad, aki a forgatókönyvet megálmodta. Ebben a sztárokkal telitűzdelt, nem túl vidám filmben egy férfi történetét mesélik el, aki az őt körülvevő emberek tucatnyi elvárásával kell, hogy szembesüljön. Elvárják tőle, hogy egyszerre legyen pénzgyáros, magabiztos, jó humorú, hű férj, mindent-tudó apa, fiatalos, és mindenben jártas. Azonban valójában ő is csak egyszerű halandó, aki próbálja túlélni az őt körülvevő ostoba emberek elvárásait.

Ben (Robert De Niro) próbálja egyensúlyba hozni életét, túlélni a feje fölött dúló háborút, melyet két ex-felesége és két családja okoz, valamint a legutóbbi üzleti ügye, főszerepben az igen beképzelt szerepet játszó Sean Pennel. Ez a tipikus "ha valami tönkre mehet, tönkre is megy" helyzet.

Munkája is kegyetlen vele, főnöke, Lou (Catherine Keener) sem bánik vele kesztyűs kézzel, ezenkívül meg kell küzdenie a mindenkivel szembeszegülő drogfüggő Jeremyvel (Michael Wincott) is. Eközben hősünk össze van zavarodva, az ex-felesége, Kelly (Robin Wright Penn) miatt is, aki nem képes kiverni a fejéből Bent. Az pedig, hogy lánya, Zoe (Kristen Stewart) egyik napról a másikra felcseperedett, egyszerűen sokkolja. Ugyanakkor felbőszült is forgatókönyvíró barátja, Scott (Stanley Tucci) miatt, aki üzletelni próbál vele, és lépéseket tesz Ben előző felesége felé. És ha mindez nem lenne elég, meg is van rémülve Bruce Willistől (Bruce Willis) és annak ügynökétől (John Turturro).

Ben legnehezebb feladata tehát, hogy az egész őrület, árulás, megtévesztés, kegyetlenség közepette ne őrlődjön fel az "Amerikai álom" gépezetében, és sikerüljön megvalósítania álmát. Célja ugyanis nem más, mint hogy a Cannes-i filmfesztiválon egy kész filmmel rukkolhasson elő.

A "What Just Happened?" c. film a veterán Hollywood-i producer, Art Linson emlékein alapszik. A vezető producerek: Todd Wagner és Mark Cuban.

A stáblista is jelentős neveket foglal magába: a díszletért felelős csapat tagja többek között Stéphane Fontaine (Talk to Me, The Beat My Heart Skipped), Hank Corwin (The New World), Stefania Cella (Man of the Year) és Marcelo Zarvos (The Good Shepherd). A film hangulatát Ennio Morricone, Nick Drake, Citizen Cope, Dire Straits, Bebel Gilberto és Nina Simone dalai teszik egyedivé.

 Trailer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk a kristenstewart.hu-n is olvasható.

Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr631221611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása