Sztárinterjú - Kristen Stewart

 2009.07.08. 14:38

 

Kristen Stewart, a filmvilág egyik új üdvöskéje. Első jelentősebb filmszerepe után (Pánikszoba), karrierje lassan, de biztosan kezdett felívelni. Az Alkonyat című regényadaptációban teljesedett ki a színésznő, azóta pedig nem akad olyan ember, aki ne ismerné őt.

Manapság gyakran találhatja magát az újságok címlapján, így nem meglepetés, hogy az egyik online-magazin interjút készített vele:

(Az Alkonyatról...)

"Az Alkonyat a világ rendjéről és az élet értelméről szól. Ezt elmesélheted egy klisékkel teli, felszínes, lapos történetben, de (ahogy ebben az esetben is), kihozhatsz belőle egy bájos szerelmi történetet is."

(A filmkészítésről...)

"Nem akarok sem csak gyerekeknek való filmekben játszani, sem csak felnőtteknek valókban."

(Az Alkonyatbeli karakteréről, Belláról...)
"Az emberek különösen szeretik őt, de fogalma sincs róla, hogy miért. Aztán szerelmes lesz egy vámpírba. Amit igazán szeretek ebben a filmben, az az, hogy a szereplők egész egyszerűen rendkívüliek."

(A 2002-ben forgatott filmjéről, a Pánikszobáról, és Jodie Foster-ről...)
"Amikor megkaptam a Pánikszoba egyik főszerepét, azt gondoltam: "Ó, Istenem, ez óriási! Sőt, még annál is több!" Teljesen ki voltam borulva miatta."

(A Pánikszoba forgatása ideje alatt tartó pizsamaviselésről...)
"Négy hónapig pizsamát hordani? Furcsa volt, de kényelmes."

(A kezdetekről...)

"Úgy 10 éves koromban egy iskolai előadáson kellett szerepelnem, de nem nagyon akaródzott. Azonban mindenkinek csinálnia kellett, úgyhogy nem volt választásom. Egy tehetségkutató is látta a darabot, és később munkát ajánlott. Vicces, mert mindig színészi karrierről álmodoztam. De azt nem gondoltam volna, hogy mozifilmekben játszhatok."

(A színészetről...)
"Nagyon szeretem csinálni, mert imádok történeteket elmesélni. Olyan filmekben szeretek játszani, amiknek rendkívüli mondanivalója van. Nem igazán izgat, hogy "Hollywood-i sztár" legyek. Ez egy munka. És amikor minden reggel hatkor kell kelned, igazán nehéz munka."

(Arról, hogy meddig akar filmekben játszani...)
"Szeretném sokáig csinálni. De egy biztos. Nem csak ezzel az egy dologgal akarok foglalkozni. Az a gond, hogy nem igazán fejleszti az értelmi képességeimet. Főiskolára akarok menni. Még négy évem van hátra belőle. És ezt nem akarom kihagyni, mivel író szeretnék lenni. Azt hiszem, az egy elképesztő szakma."

(Arról, hogy ki a példaképe...)
"Jodie Foster-t mondanám, mert ő nem csak egy színésznő. Több annál. Rendező, producer, író. Ő aztán nagyban űzi. Sosem láttam még idegesnek. Igazi profi, elképesztő egyéniség."

(Arról, hogy miért olyan népszerűek a gyerekszereplős történetek a kicsik körében...)
"Azt hiszem, azért, mert egy kicsit magabiztosabbá teszik a kölyköket, feltölti őket energiával, mert a valódi életben, a suliban gyakran ki vannak szolgáltatva a tanáraiknak. Néha az idősebb emberek túlságosan védelmezőek. De ezek a filmek megmutatják nekik, hogyan lehetnek önállóbbak."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk a kristenstewart.hu-n is elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr681234280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása