Tenacious D

 2009.07.09. 10:51

Nirvana-t hallgatsz a zuhany alatt? Metallica-ra ébredsz? Nos, akkor ez a te filmed.

Kiskorában minden gyerek különféle, nem mindennapi munkát képzel el a jövőjében. J.B. (Jack Black) rock-zenész akar lenni. Egy gond van csak. Konzervatív családja nem nézi jó szemmel fiuk "sátáni" hobbiját. Ezért a kiskölyök a rock isteneinek sugallatára hosszú útra indul. Célja, a bukott angyalok földje, Hollywood.

A következő snittben a mára már felnőtt J.B.-t láthatjuk, aki a buszról leszállva szemügyre veszi a "tájat", majd elindul. Nem jut sokra, mivel két-három lépés után egy gitárszóló üti meg a fülét. K.G. (Kyle Gass) az, a dagadt, parókás "zseni", aki utcazenészként keresi meg a betevőt. Kezdetben úgy tűnik hőseinknek semmi köze nem lesz egymáshoz, azonban Kyle "kimenti" Jack-et egy csoport pantomimes fogságából... Így hát a szerencsés véletlennek köszönhetően bandát alakítanak, ők lesznek a tenákok, a Tenacious D.

 

 

 

 

 

 

 

Lebujokban kezdenek játszani, és elhatározzák, hogy ők bizony sztárok lesznek. Azonban ez nem megy olyan könnyen. Így hát gondolkozni kezdenek. Metallica, Rollings Stones, Led Zeppelin... mi különböztette meg őket hőseinktől...miért váltak "nagyokká"?

A rock-magazinokat böngészve pedig óriási felfedezést tesznek. Felfedik a rock-történet legnagyobb titkát! Az összeesküvést, mely elődeiket kiemelte a porból! A VP-t!

Elindulnak hát, hogy megszerezzék. Irány a rock-történeti-múzeum! Egyetlen rajongójuk tanulóvezető/pizzás kocsiját felhasználva robognak céljuk felé. Út közben pedig "szörnyű" akadályokat gördít eléjük a sors, többek közt egy csapat dögös tinilány, és a jeti személyesen próbálja eltéríteni az ösvényről hőseinket.

Ők azonban a megpróbáltatásokra fittyet hányva mennek tovább! A határ a csillagos ég!

Az egyetlen szabály pedig: szex, pia, rock 'n' roll! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zenés filmek egyik legjobb darabjával van dolga annak, aki időt szán a tenákok kalandjaira. Kellemes, laza film, ütős rock-számokkal spékelve. Kihagyhatatlan!

 

 

Megjelent: 2006-ban.

 

 

Háttérinfók:

-A Tenacious D valóban létezik, a két komikus (Kyle Gass és Jack Black alapította, eddig négy albumuk jelent meg.

-A filmben "őrült" szerepekben tűnnek fel a következő sztárok: Ben Stiller, Tim Robbins, Meat Loaf és a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl.

 

 

Trailer:

 

 

 

Jó szórakozást! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr771235919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása