Transformers 2

 2009.07.10. 10:26

Vigyázat! Az Álcák visszatértek! Meneküljön, ki merre lát, mert a mozivásznak ismét lángba borulnak majd. Sam, Mikaela, és az Autobotok ismét pácban vannak. Ellenségeik kétszer akkora erőkkel támadnak. Azonban ne szaladjunk ennyire előre.

Főhősünk kijárta a gimnáziumot, így egyetemre kell mennie. Minden szép, minden jó, amíg egy nap rettenetes felfedezést nem tesz. Az Örök Szikra egy darabja nála maradt. Így rövid úton a konyhagépek támadást indítanak a fiú ellen...és kő kövön nem marad. Ennyi azonban nem ejti kétségbe Samet és a beirtakozást követően az alma materben találja magát. Kap egy idegesítő szobatársat, egy dögös csaj pedig nyomulni kezd rá. Eközben távkapcsolatot próbál fenntartani barátnőjével (Megan Fox), ami mint mindannyian tudjuk, sosem működik.


 

 

 

 

 

 

Ezután egy gyors snittet követően egy egyetemi órán találjuk magunkat. Mivel azonban ez nem a Harry Potter sorozat következő része, nem tart sokáig az idill. A professzor előadása közben kisebb idegösszeroppanást kap, 30 másodperc alatt elolvas egy könyvet, és megdönti Einstein relativitás elméletét.

A pokol pedig kezd elszabadulni. Színre lép a Bukott, aki el akarja pusztítani a Földet, és egy titkos energiaforrást keres. Számos, a robotokkal kapcsolatos kérdésre kapunk választ a film során. Visszatér Űrdongó, Optimus, és egy csomó új Autobot. Az Álcák pedig még erősebbek lesznek és nagy sikereket érnek el ellenségeikkel szemben. Színre lépnek többek közt még az Ikrek, egy álcából autobottá avanzsált ős, és visszatér Megatron is.

Mivel akciófilmről van szó, óriási harcoknak, pörgésnek és szemkápráztató látványnak lehet tanúja az, aki kíváncsi Sam és Mikaela legújabb kalandjaira. Ha már róluk van szó, meg kell jegyezni, hogy kettejük kapcsolatára épül többek közt a történet.

Megan Fox ismét jól alakítja a csinibabát (bár nincs nehéz dolga), és a rendezők is nagy hangsúlyt fektettek a karakterére. Ugyanis a színésznő imidzsét elég ügyesen átalakították:

  

A robotok közti harcok is igen jól lettek kivitelezve, annak ellenére, hogy itt-ott kissé közeli akcióknak lehetünk tanúi. Néha a poénok zavaróan primitívek voltak, de el lehetett viselni ezeket is.

Rendkívül összetett filmről beszélünk, mely néha szórakoztat, néha komor, és a legfontosabb, hogy mondanivalója is van. Ami pedig az, hogy sose feledjük el a múltat, mert az jelenti az alapot, amire támaszkodhatunk...és így hagyhatunk nyomot magunk után a következő nemzedékek számára.

A Bukottak bosszúja tehát méltó folytatása az első résznek, a temérdek lehúzó kritika ellenére is. Ne feledjük el, mások munkáját a legkönnyebb lehordani és még a legkultikusabb filmekben is bizony akadnak hibák...

 

Trailer:

 

 

 

Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr171237953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konya Sándor 2009.07.13. 16:35:20

Hát nem tudom, érdekes hozzáállás, már ami a mondanivalót illeti. Számomra ez a film tipikusan az "egyszernézős"-kategóriába esik. Látványos, szórakoztató, és tényleg látni kell, de semmi több. Így utólag már butának tűnik és elcseszettnek. Azaz akkor is butának tűnt...De szóval a lényeg hogy még egyszer nem nézném meg, bár valószínűleg azért DVD-n eredeti hanggal meglesem.

RaulReal 2009.07.13. 17:05:10

Én az elsőt is többször megnéztem, kellenek az ilyen filmek is. Ebbe a kategóriába sorolom a Halálos iramban-t is. Bármikor újra tudom nézni.
Amikor már sok komor drámát nézek, felüdülést jelent :)

Konya Sándor 2009.07.14. 18:33:03

Jaja, ebben egyetértek, bár nem tartozik kedvenceim közé egyik film sem, de igen, jól tud esni egy kis agyzsibbasztó, üdítő akció! :) mondjuk én akkor inkább a Vasemberre voksolok, bár..azért azt nem nevezném olyan agyzsibbasztónak. Az fantasztikus film.
süti beállítások módosítása