Nem kellesz eléggé

 2009.07.13. 14:06

Egy mondat, amit épeszű ember sosem akar hallani. Persze ez elkerülhetetlen. Bármit teszünk, bizony csalódások érni fognak az életben. Minden téren. Számos film dolgozta már fel ezt a problémát, azonban a műfaj legújabb darabja, a Nem kellesz eléggé című film rendkívül egyedi módon teszi mindezt.

Egy érdekes húzással kezd a film. Egy játszótéren járunk, ahol egy kislányt a földre taszít egy ellenkező nemű kortársa. Amikor a lány megkérdezi, miért, a kisfiú lehordja mindennek. Az anyja véleménye szerint pedig, csak azért bántotta a kissrác, mert tetszik neki. Ezután pedig bejárjuk röpke 1 perc alatt a világ különböző pontjait, ahol különböző nemzetiségű/bőrszínű nők ugyanazt a magyarázatot kapják kérdésükre: Azért bunkó, mert tetszel neki.

 

 

 

 

 

 

 

A film további részei pedig ezeket a városi legendákat, és megoldásukat taglalják. Hétköznapi emberek teszik fel a kérdést. Mert az ember sokszor sajnos képes elhitetni magával: "Nem, ez velem nem történhet meg." Aztán az elképzelhetetlen bekövetkezik, a fejünk pedig nagyot koppan.

Ugyanis előfordulhat, hogy:

- Az első randi után a férfi sosem hívja fel ismét a nőt.

- Sok évi együttélés után sem kéri meg a nő kezét.

- Egy családtag közelgő halála miatt a rokonok
  hiénaként várják "részüket az örökségből.

- A tökéletesnek tűnő házasságot felrúgja egy harmadik fél.

Klasszikus értelemben nem beszélhetünk egy romantikus filmről. Inkább egy novellás kötethez hasonlítható mű, a Nem kellesz eléggé. Számos, kezdetben különálló történet bontakozik ki a szemünk előtt. A szálak pedig lassan kezdenek összegabalyodni...

Nem elhanyagolható tény, hogy olyan hangnemet próbáltak megragadni a rendezők, mely a férfi nézők számára is fogyaszthatóvá teszi a filmet.

Rendkívül híres színészeket és színésznőket fedezhetünk fel a film megtekintése közben, úgy mint Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Scarlett Johansson és Jennifer Connelly.

 

 

 

 

 

 

Egyetlen negatívumként talán az nevezhető meg, hogy túlságosan "nőközpontú" a film, és a gyengébb nem tagjait áldozatoknak, szenvedő, földre pottyant angyaloknak ábrázolja. Ennek ellenére megbecsülendő az, hogy a közel féltucatnyi sztár mennyire jól el tudta játszani a középszerű, átlagos ember modelljét.

Viszont korántsem nevezhetjük a filmet középszerűnek, ha egyetlen szóval kellene jellemezni, az életszagú lenne a legmegfelelőbb kifejezés.

Életünk nehéz perceiben érdemes elővenni ezt a "darabot", mert sokat tanulhatunk belőle mindannyian. Ráébreszt arra, hogy legyen helyzetünk bármennyire reménytelen, csak előre szabad néznünk, és küzdeni. Egyszer pedig, amikor legkevésbé gondolnánk rá, megérkezünk célunkhoz és attól kezdve nyugodtan hajthatjuk álomra fejünket.

Trailer:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr451243507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása