Bezár a bazár?

 2009.07.29. 16:44

Mostanában azon elmélkedtem, hogy törlöm a blogot a fenébe, minek szenvedjek vele... Ugyanis mégis mi az esélye annak, hogy filmbuzi/sorozatjunkie magasságokba emelkedjen az oldal? Semmi. Így megfontoltam azt is, hogy kilépek a PES Hungary-tól is. Semmi értelme elszúrni a temérdek szabadidőmet. Megtartom magamnak a filmekről alkotott véleményemet és kész. Kit érdekel alapon.

Illetve nem rég szembesülnöm kellett vele, csak a lúzerek blogolnak. Get a life!

Rengeteg a tehetséges ember. Nos, én nem tartozok közéjük. Mindenért meg kell küzdenem. Így például az érettségire való felkészülésben is majd meg szakadtam. Szó szerint. Feladta a szervezetem a küzdelmet. Végül...bejutottam az ELTÉRE. Megérte? Ki tudja...

Annyi a lényeg, hogy hiába harcolsz...elnyom a túlerő. Illetve, hogy üzlet az egész. Nézzük csak meg. Üzlet a világ. Még te sem tudod, hova vettek fel, már ajánlatokkal bombáznak a pénzéhes cégek, bankok. Továbbá: nézzünk csak meg egy egyszerű példát. Itt van a blog. Ki kerülhet címlapra? Akinek vannak ismerősei. Üzlet, mint már mondtam. Protekció kérdése, hogy el tudsz-e helyezkedni később.

Nem számít itt már semmi más, csakis a pénz. Ezt jó megjegyezni. Van zöldhasú, van minden. Nincs kess, akkor hess.

Nos, be kell valljam, ez nem filmelemzésnek indult. Inkább csak kesergésnek. A képbe jön viszont A titok című film. Egy érdekes teóriával. A vonzás elméletével. Miszerint a jó dolgokra kell koncentrálni, hajszolni a kitűzött célt. És az "univerzum" majd utat talál. És minden magától megoldódik. Na persze. Továbbá próbálja elmagyarázni egy csomó "híresség", hogy milyen jó ez és milyen begyepesedett, aki képtelen elhinni. Nos innen üzenem, a sültgalamb nem esik a szánkba. Legalábbis az enyémbe nem. Csodák pedig nincsenek! Hogy miért? Mert nem érdemeljük meg őket.

Ne gondolj a számlára, nem is kér majd pénzt az APEH. A tündérmesékben. Gyenge emberek ők, akik nem képesek szembenézni a valósággal.

 

"Nincs kiút, lenn maradsz a porban!"

Énekli Sub Bass Monster. És igaza is van. Az emberek előbb köpnek le, mint sem segítenének. Ez pedig a szánalom legfelsőbb foka. Legfőbbképp  utálatos,  poros kis országunkban. Ahol immáron élni se lehet.

Csak a körzetedben lévő kórházakba mehetsz. Avagy pusztulj kutya! A kis ember bizony mondják, dögöljön meg. Ha pedig véletlen életben marad a vágóhídon, jön az idióta orvos, aki egy nyomorult tűt sem képes beszúrni az ember karjába. Vagy! Odaküldi a tanoncot, nesze itt egy öreg tata, gyakorolj rajta, neki már úgyis mindegy! VAGY! Részegen megy műteni. A ponthatár az egészségügyre, csak jelzem, 402 pont. Ugyan már! A hülyéket is felveszik...

Kérdem én, mi az isten van itt?

Szánalom a köbön. Magadra maradsz egy erőszakos, rossz indulatú világban. Senki nem segít, lenn maradsz a porban. A tömeg pedig eltipor.

Vagy egy autó. Ugyanis az utakon is annyi hülye van mint égen a csillag. Csakis a dzsungel törvénye érvényesül. Az erősebb győz. Húzódjá' le, mert a busz keresztül megy rajtad, menj le az útról a biciklivel, mert az autós tudomást sem véve rólad kanyarodik ki az útra.

Tegyük fel, hogy megtetszik valaki. Tegyük fel, hogy híres. Tegyük fel, hogy nem. Tökmindegy. Úgyse lesz belőle semmi. Hogy miért? Mert az emberek eltunyultak és hazudnak, lopnak, csalnak.

Kétféle ember létezik:

Aki kedvesnek néz ki, és aki szemétládának. Egy jó tanács: kerüld mindkettőt. Ha pedig nem hallgatnál rám, hát...számolj a következményekkel.

A Will Smith féle Randiguru is ezekre a problémákra keresi a választ. A kerítő fekete (egyébként tehetséges színész) gyámoltalan idiótáknak segít nőket szerezni. Megható, néhol vicces filmről beszélünk. Mellesleg Eva Mendes játssza Will szerelmét.

Mégis nem elég hiteles. Ugyanis a kisember "megkapja" a sztárt, a főszereplők is összejönnek. Happy End.

Naná...csakhogy ez az esetek 99%-ában nem így történik. Megy mindenki a saját útjára, megbántva, magányosan. Ez van.

 

Mit tehetsz hát? Zárd magadra az ajót, és soha többet ne gyere ki! A világ szemét, ha pedig te nem érzed magadnak annak menekülj el. Nem gyávaság ez, inkább elővigyázatosság.

Ebben a nagyon beteg világban...

 

 

UPDATE: blog ismét (jelen esetben beláthatatlan időre) szünetre vonul. Mivel per pillanat nincs kedvem semmihez.

UPDATE 2: Nagyjából egy hetes pihenő következik most.

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr681275929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lethe · http://blog.hu/user/285780/tab/data 2009.07.29. 17:04:22

Köszönöm az ötleteket, egyik-másikkal már próbálkozom, az olvasottság azért mégis csak jól esik, ha már írásra adja az ember a fejét :)))

A blogodban bóklászom, kész dzsungel, de nagyon jó :)))

RaulReal 2009.07.29. 17:07:12

@lethe: Hogy értve dzsungel? Firefox-ban tökéletesen megjelenik...mert nálad szétesik, vagy hogy érted?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.29. 19:39:15

Ha úgy állsz hozzá, hogy sok látogatót akarsz, akkor nem fog összejönni. Én több, mint másfél éve csinálom és 2500-3000 oldalletöltsnek örvendhetek egy nap, de ezért hajtani kell.
A sorozatjunkie egyébként meg is érdemli a sok látogatót, de a filmbuzinak csak mákja volt, hogy régen kezdte, ha most indulna a kuya nem nézné, én sem megyek fel oda már fél éve, mert csak poszter és trailer van kinn, mindenféle info nélkül.

Szóval ha azt várod, hogy egyből legyen több ezer látogatód nem fog összejönnni, ha viszont csak hobbi szinten csinálod, akkor lehet néhány száz olvasód pár hónap alatt.

Csinálj valami olyan blogot, ami különleges, akár még az indexre is kikerülhetsz vele, ha jól megy.

RaulReal 2009.07.29. 20:52:11

Köszönöm a tanácsot. Eddig naponta van...jobb napokon 70-120 oldalletöltésem, 30-35 látogatóm. Ennek nagyon örülök is. Csak néha elfog az elégedetlenség. :)
A filmekről nem mondok le, de valószínű, hogy megfogadom az ötleted, és emellett megcsinálom blogban az egyik írásomat, aminek sokan jártak csodájára. :)

jaredeana 2009.07.29. 22:54:25

Jaj te drága! Nem szabad így lekeseredni. Igenis jókat írsz! Nekem nagyon tetszenek.
Nekem is meg kellett szenvednem az érettségivel, ahogy a blogommal is. De azt ne feledd, hogy blogot nem azért csinál az ember, hogy sok látógatója, hanem azért mert élvezi ha mindent leírhat azokról a dolgokra, amiket szeret. Én nekem sincs sok látogatóm, de nem érdekel, mert akik vannak, azok mindig nagyon hálásak és a kis közönség mindig a leghálásabb ez alapszabály. Ráadásul imádok a filmekről kritikát írni, ajánlót.
Ezt élvezni kell és nem csak a lúzerek blogolnak ez nem igaz!
Tessék pozítivan gondolkodni!

RaulReal 2009.07.29. 22:55:30

Szerencsésnek mondhatom magam egyébként, mert benn vagyok a PES Hungaryn :) ((Pályázatot nyertem és úgy kerültem be...és)) ott a nagy összehasonlító tesztünket 1300-an olvasták.

human · http://yummie.hu 2009.07.29. 23:22:44

úgy szeretem, hogy bárhol szóba jövök koimbra ott terem az elméleteivel. Elmondom neked, de tényleg, hogy a junkie volt a két nagyobb blogomból a szerencsésebb, elsőként jelent meg a friss "piacon" (azaz voltak érdeklődő emberek, viszont nem volt rendes információforrásuk), és ez az előny ki is tartott egy darabig. Míg a filmbuzit csak csinálgattam, aztán egyre többen kaptak rá, pedig filmes blogból mindig volt bőven, csak akikkel kezdtem azok közül sokan abbahagyták, mert nem jött az elvárt látogatómennyiség, vagy felvették orvosira, vagy megjött a gyerek, vagy akármi. Ennyi erővel én is jöhetnék elméletekkel, hogy a droid az index főoldal nélkül hol lenne a 2500-tól? Merthogy a filmbuzit nem segítette a két nagyból (origó, index) egyik főoldal sem soha.

Az írónak meg annyi, hogy csinálni kell, minden csak munkával sikerülhet (plusz ki is emelhet az index simán, ha kétpupu vagy, nyilván a sajátjaikat tolják, de azért hagynak kicsiknek is helyet ha populár téma). Sok dolog csak gyakorlás kérdése, nézd meg akár a filmbuzit, akár a filmdroidot, az elején milyen posztok voltak, mostanában milyenek vannak, a jövőben meg majd meglátjuk milyenek lesznek. Mindkettő blogon látszik a sima fejlődés, amit a gyakorlás hoz, meg az ilyen "mindenki rosszember" általánosságok kerülése.

RaulReal 2009.07.30. 09:23:00

@human_insect: Hát figyelj. Én tisztelem a filmbuzit. Látogatom is, mert jó ötleteket kap az ember olyan filmekhez is, amiket máskülönben simán elkerülne. Kihagyna. Nem azért mert rosszak, szimplán nem eléggé ismertek.
Jah, és direkt megnéztem az első kétszáz posztot is az oldaladon, de akkoriban tényleg nem volt olyan nagy szám. Kb. úgy fejlődött mint egy átlagember. Az elején volt elsős kisdiák, a végére meg diplomát kapott.

RaulReal 2009.07.30. 09:29:03

Csak annyit akartam kifejezni ezzel a poszttal, hogy iszonyúan nehéz. Bár...több sikert ért el ez a blogom mint az előző...0 látogatottsággal.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.30. 12:46:24

@human_insect: Hol lenne az index főoldal nélkül? Elmondanám, hogy az index főoldal semmit nem oszt vagy szoroz ebben az esetben, mivel mikor kikerül oda a blog és leveszik onnan, akkor visszaáll minden a régibe, tehát nem marad senki tovább olvasgatni.
Egy sima nap van 2500, ha kinn van az indexen, akkor ez jelentősen megugrik.
A fejlődésről meg annyit, hogy én nem érzem azt, hogy jobb lennék, mint akkor, csak éppen nem egybegyűjtött híreket rakok ki, hanem külön posztokat, Te régebben is nullinfoval szórakoztál és most is, híreket pedig alig raktál már ki régen is, most nem tudom mi a helyzet.

Raul: mint mondtam elsőre nem lesz nagy látogatottságod, de ha sok a szabadidőd és van kedved, akkor csináld, lassan, de biztosan fognak jönni az emberek. És ajánlom, hogy ne a magyar oldalakon kutass hírek után, hanem a külföldi mozis oldalakon, egy nap temérdek hírt pakolnak ki.
De mondjuk az is megoldás, ha hozzácsapódsz egy másik, látogatottabb oldalhoz.

RaulReal 2009.07.30. 13:33:50

@koimbra: Hozzácsapódnék én. Gondolkoztam már ezen. Azonban hova? Nem nagyon mertem megpróbálni, mert ha jelentkezek egy látogatott oldal szerkesztőjénél, valószínűleg elküldene. Pedig szabadidőm mint a tenger, így tuti biztos, hogy nem morzsolódnék le.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.30. 15:49:45

@RaulReal: Először arra gondoltam, hogy jöhetnél hozzám is, de ahogy látom nem is ismered a filmdroidot, inkább a másik oldalt bújod.
Így azt tudom ajánlani, hogy nézz szét a blogon és írj nekik mailt, hogy hozzájuk csapódhatsz-e.

RaulReal 2009.07.30. 16:07:14

Ismerem a filmdroidot, természetesen. Most, a délután olvastam, hogy az alfaomega keres harmadik embert...majd meglátjuk, hogy küldenek-e e-mailt. De azért észben tartom, hogy gondoltál arra, hogy beveszel. :)

Konya Sándor 2009.07.30. 21:12:42

Szerintem jól írsz, ne hagyd abba! De tényleg! Szarj arra hogy hányan olvassák, a lényeg hogy arról írsz ami érdekel.
süti beállítások módosítása