Keith

 2009.07.29. 15:46

Jól tanulsz? Kiválóan sportolsz? Felvettek az egyetemre? Mit sem ér, ha nem saját elszántadból csinálod. Ha a szüleid álmait valósítod meg, helyettük... Nos, Natalie (Ten inch hero) pontosan ezt teszi. Teniszezik és a Duke-ra akar jelentkezni. Egy szóval mindene meg van. Szép, okos, tehetséges, népszerű. Már-már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egy napon megismerkedik egy különccel.

Mielőtt azonban tovább haladnánk a történetben álljunk meg egy szóra. Ki a különc? Aki nem úgy viselkedik egyes szituációkban, ahogy elvárnák tőle? Aki nem áll be a sorba? Nos, az ilyen emberekre könnyen rámondják, hogy őrültek. Azt hiszem ez relatív és pont fordítva van. A(z) hülyék ostobák vannak többségben és legyőzik a jószándékú, néha furcsa embereket. No, de haladjunk inkább tovább...

Keith és Natalie kémia órán kerülnek össze és "kapcsolat" szövődik köztük. Barátok lesznek. A fiú egyénisége pedig elkezd hatni a lányéra.  Éjszaka kocsikáznak, dzsippet szerelnek és egy magas dombról figyelik a hétköznapjaikat élő "droidokat*". Ekkor azonban furcsa dolog történik... Keith kis híján öngyilkos lesz. Ez megrémíti Natalie-t és arra sarkallja, derítse ki ennek a gyakori hangulatváltozásoktól szenvedő "különcnek" a hátterét.

Többek közt a fiú-lány barátság tényét feszegeti a film (ami ugye nem létezik), illetve DRÁMA. Csak így, csupa nagy betűkkel. Rendkívül változatos műről beszélünk tehát, mely néha mosolyogtat, néha pedig könnyen könnyet csalhat a szemedbe.

Nem tipikus, Hollywood-i film, a történet hangulata nagy hasonlóságokat mutat az Alkonyattal (persze vámpírok nélkül).

Óriási élmény a megtekintése, bármely életkorban ajánlott, ugyanis előfordulhat, hogy tanulunk egyet, s mást az élet értelméről, ettől a furcsa alaktól.

 

Szótár:

*Droid: Olyan ember, aki szigorú szabályokat követve éli életét. Azonban elfeledkezik arról, hogy minden perc ajándék. Beáll a sor végére és ott is marad...míg története véget nem ér.

 

Trailer:

 

 

Megjelent: 2008. szeptember 13-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr831275820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása