Sziasztok!

 2009.08.19. 20:45

A nevem Jaredeana. Nekem is van egy blogom a www.filmekhangja.blog.hu itt a kritikáimat közlöm, amik ezen blog szerkesztőjének nagyon tetszettek és mivel láttam, hogy lehet jelentkezni hozzá blogszerkesztőnek, gondoltam mért ne.

 Mivel a jogokat valamiért a spamok közé rakta be a rendszerem így csak most tudtam aktiválni magam.

 Igyekszem ezentúl majd sok mindent hozni nektek és remélem, hogy ettől a régi szerkesztő is kedvet kap a visszatéréshez ;).

 Először is itt van egy nagyon jó film előzetese, ami idén kerül a mozikba:

 

Amíg itt nem aktiválom magam látogassátok meg blogomat, ahol épp Horror hét van. Jó szórakozást!

Kezdet és vég

 2009.07.31. 16:25

Az oldalt most befagyasztom, határozatlan időre. Az írást azonban nem hagyom abba, mert csatlakozok a α-ω blog (alfaomega.blog.hu) csapatához. Így további posztjaim ott lesznek olvashatók és akiknek esetleg tetszett ez az oldal, ott továbbra is napi rendszerességgel olvashatnak majd. Köszönöm a figyelmet.

Bezár a bazár?

 2009.07.29. 16:44

Mostanában azon elmélkedtem, hogy törlöm a blogot a fenébe, minek szenvedjek vele... Ugyanis mégis mi az esélye annak, hogy filmbuzi/sorozatjunkie magasságokba emelkedjen az oldal? Semmi. Így megfontoltam azt is, hogy kilépek a PES Hungary-tól is. Semmi értelme elszúrni a temérdek szabadidőmet. Megtartom magamnak a filmekről alkotott véleményemet és kész. Kit érdekel alapon.

Illetve nem rég szembesülnöm kellett vele, csak a lúzerek blogolnak. Get a life!

Rengeteg a tehetséges ember. Nos, én nem tartozok közéjük. Mindenért meg kell küzdenem. Így például az érettségire való felkészülésben is majd meg szakadtam. Szó szerint. Feladta a szervezetem a küzdelmet. Végül...bejutottam az ELTÉRE. Megérte? Ki tudja...

Annyi a lényeg, hogy hiába harcolsz...elnyom a túlerő. Illetve, hogy üzlet az egész. Nézzük csak meg. Üzlet a világ. Még te sem tudod, hova vettek fel, már ajánlatokkal bombáznak a pénzéhes cégek, bankok. Továbbá: nézzünk csak meg egy egyszerű példát. Itt van a blog. Ki kerülhet címlapra? Akinek vannak ismerősei. Üzlet, mint már mondtam. Protekció kérdése, hogy el tudsz-e helyezkedni később.

Nem számít itt már semmi más, csakis a pénz. Ezt jó megjegyezni. Van zöldhasú, van minden. Nincs kess, akkor hess.

Nos, be kell valljam, ez nem filmelemzésnek indult. Inkább csak kesergésnek. A képbe jön viszont A titok című film. Egy érdekes teóriával. A vonzás elméletével. Miszerint a jó dolgokra kell koncentrálni, hajszolni a kitűzött célt. És az "univerzum" majd utat talál. És minden magától megoldódik. Na persze. Továbbá próbálja elmagyarázni egy csomó "híresség", hogy milyen jó ez és milyen begyepesedett, aki képtelen elhinni. Nos innen üzenem, a sültgalamb nem esik a szánkba. Legalábbis az enyémbe nem. Csodák pedig nincsenek! Hogy miért? Mert nem érdemeljük meg őket.

Ne gondolj a számlára, nem is kér majd pénzt az APEH. A tündérmesékben. Gyenge emberek ők, akik nem képesek szembenézni a valósággal.

 

"Nincs kiút, lenn maradsz a porban!"

Énekli Sub Bass Monster. És igaza is van. Az emberek előbb köpnek le, mint sem segítenének. Ez pedig a szánalom legfelsőbb foka. Legfőbbképp  utálatos,  poros kis országunkban. Ahol immáron élni se lehet.

Csak a körzetedben lévő kórházakba mehetsz. Avagy pusztulj kutya! A kis ember bizony mondják, dögöljön meg. Ha pedig véletlen életben marad a vágóhídon, jön az idióta orvos, aki egy nyomorult tűt sem képes beszúrni az ember karjába. Vagy! Odaküldi a tanoncot, nesze itt egy öreg tata, gyakorolj rajta, neki már úgyis mindegy! VAGY! Részegen megy műteni. A ponthatár az egészségügyre, csak jelzem, 402 pont. Ugyan már! A hülyéket is felveszik...

Kérdem én, mi az isten van itt?

Szánalom a köbön. Magadra maradsz egy erőszakos, rossz indulatú világban. Senki nem segít, lenn maradsz a porban. A tömeg pedig eltipor.

Vagy egy autó. Ugyanis az utakon is annyi hülye van mint égen a csillag. Csakis a dzsungel törvénye érvényesül. Az erősebb győz. Húzódjá' le, mert a busz keresztül megy rajtad, menj le az útról a biciklivel, mert az autós tudomást sem véve rólad kanyarodik ki az útra.

Tegyük fel, hogy megtetszik valaki. Tegyük fel, hogy híres. Tegyük fel, hogy nem. Tökmindegy. Úgyse lesz belőle semmi. Hogy miért? Mert az emberek eltunyultak és hazudnak, lopnak, csalnak.

Kétféle ember létezik:

Aki kedvesnek néz ki, és aki szemétládának. Egy jó tanács: kerüld mindkettőt. Ha pedig nem hallgatnál rám, hát...számolj a következményekkel.

A Will Smith féle Randiguru is ezekre a problémákra keresi a választ. A kerítő fekete (egyébként tehetséges színész) gyámoltalan idiótáknak segít nőket szerezni. Megható, néhol vicces filmről beszélünk. Mellesleg Eva Mendes játssza Will szerelmét.

Mégis nem elég hiteles. Ugyanis a kisember "megkapja" a sztárt, a főszereplők is összejönnek. Happy End.

Naná...csakhogy ez az esetek 99%-ában nem így történik. Megy mindenki a saját útjára, megbántva, magányosan. Ez van.

 

Mit tehetsz hát? Zárd magadra az ajót, és soha többet ne gyere ki! A világ szemét, ha pedig te nem érzed magadnak annak menekülj el. Nem gyávaság ez, inkább elővigyázatosság.

Ebben a nagyon beteg világban...

 

 

UPDATE: blog ismét (jelen esetben beláthatatlan időre) szünetre vonul. Mivel per pillanat nincs kedvem semmihez.

UPDATE 2: Nagyjából egy hetes pihenő következik most.

Keith

 2009.07.29. 15:46

Jól tanulsz? Kiválóan sportolsz? Felvettek az egyetemre? Mit sem ér, ha nem saját elszántadból csinálod. Ha a szüleid álmait valósítod meg, helyettük... Nos, Natalie (Ten inch hero) pontosan ezt teszi. Teniszezik és a Duke-ra akar jelentkezni. Egy szóval mindene meg van. Szép, okos, tehetséges, népszerű. Már-már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egy napon megismerkedik egy különccel.

Mielőtt azonban tovább haladnánk a történetben álljunk meg egy szóra. Ki a különc? Aki nem úgy viselkedik egyes szituációkban, ahogy elvárnák tőle? Aki nem áll be a sorba? Nos, az ilyen emberekre könnyen rámondják, hogy őrültek. Azt hiszem ez relatív és pont fordítva van. A(z) hülyék ostobák vannak többségben és legyőzik a jószándékú, néha furcsa embereket. No, de haladjunk inkább tovább...

Keith és Natalie kémia órán kerülnek össze és "kapcsolat" szövődik köztük. Barátok lesznek. A fiú egyénisége pedig elkezd hatni a lányéra.  Éjszaka kocsikáznak, dzsippet szerelnek és egy magas dombról figyelik a hétköznapjaikat élő "droidokat*". Ekkor azonban furcsa dolog történik... Keith kis híján öngyilkos lesz. Ez megrémíti Natalie-t és arra sarkallja, derítse ki ennek a gyakori hangulatváltozásoktól szenvedő "különcnek" a hátterét.

Többek közt a fiú-lány barátság tényét feszegeti a film (ami ugye nem létezik), illetve DRÁMA. Csak így, csupa nagy betűkkel. Rendkívül változatos műről beszélünk tehát, mely néha mosolyogtat, néha pedig könnyen könnyet csalhat a szemedbe.

Nem tipikus, Hollywood-i film, a történet hangulata nagy hasonlóságokat mutat az Alkonyattal (persze vámpírok nélkül).

Óriási élmény a megtekintése, bármely életkorban ajánlott, ugyanis előfordulhat, hogy tanulunk egyet, s mást az élet értelméről, ettől a furcsa alaktól.

 

Szótár:

*Droid: Olyan ember, aki szigorú szabályokat követve éli életét. Azonban elfeledkezik arról, hogy minden perc ajándék. Beáll a sor végére és ott is marad...míg története véget nem ér.

 

Trailer:

 

 

Megjelent: 2008. szeptember 13-án.