The Big Bang Theory

 2009.07.07. 11:05

Tényként kell közölnöm: itt a nyár. Egyesek ilyenkor féktelen bulikban vezetik le a feszültséget, míg mások a hideg italt a kezükben tartva, sorozat maratonra indulnak.

Ha az unalom mélypontra süllyed, nincs mit tenni, sit-comot* kell "lesni". 2 évvel ezelőtt a sorozatok világába újoncként csöppent bele a TBBT, mely hamarosan a sit-comok dicsőség csarnokában találta magát.
Két fizikus, Leonard és Sheldon hétköznapjait figyelhetjük hétről-hétre. Átlagos geek*-ként élik mindennapjaikat. Ha éppen nem a kvantumfizika alaptörvényeiről vitatkoznak, Halo-partikat csapnak, képregényboltba járnak. Életük azonban fenekestül felfordul, amikor szomszédjukba költözik Penny, az igen dögös plázacica.


Mondani se kell, az állandóan orrhangon beszélő Leonard első pillantásra belégabalyodik. Szerencse azonban, hogy ott van szárnysegéde Sheldon, aki (pusztító) egójával mindig tesz róla, hogy barátjának esélye se legyen. A helyzet pedig csak bonyolódik, amikor színre lépnek Sheldon és Leonard barátai, akikkel együtt szokták múlatni szabadidejüket. Persze csak szigorúan tudományos értelemben. Két társuk, az indiai Raj, aki józanon nem tud megszólalni egy nő előtt sem, és Wolowitz, a zsidó (korántsem) Brad Pitt, aki anyjával él együtt és idejük nagy részében a ház legtávolabbi pontjaiból üvöltöznek egymással. Nos, ők is csatlakoznak a flúgos futamhoz, kérdéses azonban, hogy a győztes megkapja-e jutalmát.
Kétkedés nélkül kijelenthetjük a TBBT recept nélkül kapható gyógyszer, ugyanis a nevetés garantált!

A sorozat jelentős rajongótábort tudhat maga mögött. Amerikában eddig két évadot forgattak le (az eddig megjelent részek felirattal érhetőek el).

 

A harmadik évad premierje: szeptember eleje.

 

Jó szórakozást!



 





 
 
 
 
 
Szótár:

-sit-com*: 20 perces sorozat, a legismertebb közülük a Jóbarátok.
-geek*: Kocka, csak virtuális élete van.
 
 
 
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr601231499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása