Ben X

 2009.06.30. 18:33

 "Valakinek mindig meg kell halnia, mielőtt bármi történne."-hangzik el a film bevezetőjében. És milyen igaz. Ugyanis a Ben X című film dráma. A legkomorabb, legmegrázóbb fajtából.

Napjainkban Amerika, és főleg Hollywood futószalagon gyártja a tömegfilmeket. Ez semmiféleképpen nem elítélendő, mivel szükség van azokra is. Kemény, fárasztó napokon jóleshet egy-egy akciófilm, vagy vígjáték. Azonban nem tagadhatjuk le a kisebb országokban (jelen esetben Belgium és Hollandia) forgatott filmeket sem, amik előbb-utóbb kapnak egy "amerikanizált" feldolgozást, a [R.E.C.] filmhez hasonlóan.
A Ben X napjainkban játszódik, a németalföldön. Egy autista fiú, Ben mindennapjait tárja elénk. Vergődését családjában, illetve menekülését a való világ elől egy PC-s játékba. Igen hitelesen ábrázolja a rendező a mai iskolákban uralkodó állapotokat. Ugyanis a gyerekek a legkegyetlenebb ragadozók. Kiválasztják a legtehetetlenebb társukat, jelen esetben Bent, és addig alázzák, amíg baj nem lesz. A dzsungel törvénye uralkodik.
A fiút a megaláztatások mellett megtalálja a szerelem is. Ugyanis Ben, a Földön élő több millió társához hasonlóan kedvenc játékában szocializálódik. Itt találkozik egy lánnyal, akivel "összebarátkozik", és aki találkozni akar vele.
A fiú nagy kalandra indul. Elindul hát, hogy találkozzon szerelmével...
A film nagy erénye azon igyekezete, hogy minél pontosabban megmutassa az autista emberek látásmódját. A valóság keveredik a képzelettel, a Bent érő kép és hanghatások pedig teljesen összezavarhatják a nézőt.
Az utolsó képkockák lepergése után, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy könnyes szemmekkel próbáljuk kiheverni a sokkot.
A Ben X megtörtént eseményeket dolgoz fel, és a híres (immáron ingyenes) MMORPG (online szerepjáték), az Archlord hivatalos filmje.




 

 

 

 

 

 

Csak erős idegzetűeknek ajánlott!









 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr221218398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása