Képlet

 2009.06.30. 18:50

Ahány ember a Földön, annyiféle jövőkép alakult ki bennünk az idők során. A Képlet című film is ezt a kérdést dolgozza fel...

Ijesztő vízióval lesz dolga annak, aki nekivág az egész estés történetnek, azonban előbb-utóbb szembe kell néznünk tetteink következményeivel. 50 évvel ezelőtt, Amerika egyik általános iskolájában járunk. A diákok a következő feladatot kapják: rajzolják le, milyennek képzelik a világot közel két emberöltőnyi idő múlva. Egyikőjük, Lucinda transzba esik és a lapot számokkal írja teli. A rajzok időkapszulába kerülnek, melyet elásnak, és sok-sok év múlva kiemelnek a földből.
Lucinda lapja a csillagászként dolgozó John (Nicolas Cage) fiának kezébe kerül. Egy véletlen után pedig az egymás mellé dobott számok értelmet nyernek...
Percenként halnak meg emberek a Földön. Egyesek  a természet törvénye szerint, míg mások szörnyű balesetekben veszítik el életüket. Mit tennél, ha esélyed volna megakadályozni terrortámadásokat, tömegbaleseteket, úgy hogy minden adat a kezedben van (dátum, hely, áldozatok száma)? Hinne neked valaki?
John felkerekedik, hogy életek százait mentse meg, versenyt futva az idővel, és a sorssal. Eközben suttogó idegen jelennek meg, akik kísértik hőseinket. Kik ők? Angyalok vagy démonok?
Aki időt szán erre az elgondolkoztató filmre, nem csak rengeteg izgalmat tapasztalhat, hanem rendkívül látványosan kidolgozott katasztrófáknak is szemtanúja lehet.
Számos kritika érte manapság Nicolas Cage színészi munkásságát, itt azonban elfogadható (sőt) játékot nyújtva alakította a hite vesztett egyedülálló apát. Rohant, küzdött, gondolkozott, ha kellett. Átlagemberként vívott egy kilátástalannak tűnő csatát.
Számos bibliai utalást is felfedezhetünk a cselekményben, ami még hitelesebbé varázsolja a filmet.

Vannak jó és rossz filmek. Néhányat éljeneznek, a többit rendkívül lehúzzák. Azonban valószínűleg, minden kategóriában az a film váltja ki a legnagyobb ellenkezést, amely leginkább megriasztja ezt a materialista társadalmat.
A Képlet pedig egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható.
Ugyanis van mitől félnünk. Ha pedig képtelenek leszünk ezt belátni...csúnyán megjárhatjük.


Trailer:






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr861218425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása