Út a vadonba

 2009.06.30. 18:26

 Az élet nehéz. Napról-napra elvárások tucatjaival kell szembenéznünk, és a bukás elfogadhatatlan. Chris McCandless kiváló tanuló, rendkívüli sportoló. Mégis egy nap nyoma veszik. Családja elkeseredetten próbálja felkutatni, mindhiába.

A film, a fiú távollétének idejét mutatja be.  Ugyanis Chris megszökött. Elege lett kicsinyes szülei civakodásaiból, az élet egyhangúságából. Szinte mindannyiunkban felvetődik időről-időre a menekülés gondolata.Hátunk mögött hagyva ezt a beteg világot, a Kánaánt keresve ringatjuk fejünket. Keressük a sokak által emlegetett "mindennapi csodákat". Ez történik, ha egy rendkívüli elme belátja azt, hogy immár nem előre haladunk, hanem szépen lassan visszamászunk a fára, ahonnan sok-sok évvel ezelőtt idepottyantunk.
Chris tehát elindul, hogy megkeresse ezeket a csodákat. Igazi idealista módjára, pénzét elégetve, kocsiját hátrahagyva próbál közelebb kerülni a környezethez. Vad folyók vizében kajakozik, "őrült norvégekkel" ismerkedik össze, ingyenmunkát vállal, hajléktalan szállón alszik.
Időközben "barátokra" is lel. Ellátogat a hippik városába, ahol a szerelem is rátalál. Ő azonban továbbmegy. Úticélja pedig nem más, mint a háborítatlan Alaszka.
Egy magányos öregember fiának fogadja, ő mégse marad. Családját pedig...letagadja. Elutasít mindent és mindenkit.
A szürke hétköznapok után megtapasztalja a világ szinte mindenféle szélsőségét, ám ezekkel az eszmékkel sem tud azonosulni.
Tél van. Alaszka háborítatlan táján járunk. A fák fölött, egy magas dombon egy busz áll. Egy szakállas fiatalember lakja. Tökéletes harmóniában környezetével, messze a materialista világtól. Végre szabad.

A Sean Penn rendezte film a road-moviek* mára klasszikussá vált darabja. Sajnos hazánkba kevés érték jut el. Így az Út a vadonba aránylag ismeretlen filmnek tekinthető. Mégis, szánjunk rá 2.5 fél órát. Egy emberi élethez viszonyítva szinte elenyésző idő ez, mégis garantálható, hogy egy komoly jellemfejlesztő élményben lesz részünk.
Chris társaként csodálatos tájakat járhatunk be, rendkívül megható zenék által tálalva. Az utolsó képkocka pedig életünk végéig el fog kísérni az úton.

Trailer:






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szótár:
-road-movie*: Utazós film.


Megjelent:
2007-ben.



Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://moviejunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr161218390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása